İktisat ve Maliye Mezunları KPSS Sonrası Atamada Daha Şanslılar

İktisat ve Maliye Mezunları KPSS Sonrası Atamada Daha Şanslılar

 

Yapılan bir istatistiğe göre aşağıda isimleri yer alan Anadolu Üniversitesi açıköğretim bölümlerinin mezunlarına KPSS sınavı sonucuna göre atanabilecekleri kadrolar son 5 yılda aşağıdaki gibi oluşmuştur. Bu istatistiğe ve açıköğretim bölümlerinin öğrenci sayılarına baktığımızda şansı en yüksek olan iki bölüm Maliye ve İktisat olarak görülmektedir.

 

Gelişen ve büyüyen ülkemizde ekonomide gelişmekte ve büyümektedir. Bu büyümeye paralel olarkta iktisadi bölümler ön plana çıkmakta ve kamuya daha fazla personel sağlamaktadır. Devlet mali yapısını güçlendirdikçe vergiler daha sıkı kontrol altına alındıkça ve daha sıkı hesap yapıldıkça İktisat ve Maliye bölümlerinin öğrencileri kamuda daha fazla kadro şansına sahip olacaklardır. Aşağıdaki listede öğrenci sayısı / açılan kadro şeklinde oranlandığında Maliye ve İktisat mezunlarının kamuda atanma şansı en yüksek bölümler olduğu görülmektedir…

 

Aöf bölümlerinin B grubu 2008-2013 arası yapılan atama kadroları:

Sosyal Hizmetler : 1.200 kadro açılmış. ( Öğrenci sayısı : 12.000 civarı)

Uluslarası İlişkiler : 9.00 kadro açılmış. ( Öğrenci sayısı : 15.000 civarı)

ÇEKO : 11.000 kadro açılmış. ( Öğrenci sayısı : 25.000 civarı)

Maliye : 13.000 kadro açılmış. ( Öğrenci sayısı : 30.000 civarı)

Kamu Yönetimi : 13.500 kadro açılmış. ( Öğrenci sayısı : 130.000 civarı)


İktisat : 14.500 kadro açılmış. ( Öğrenci sayısı : 80.000 civarı)


İşletme : 16.000 kadro açılmış. ( Öğrenci sayısı : 500.000 civarı)

 

Memurluk için Kadro Sayısı /Mezun sayısı orantısına göre baktığımızda en şanslı bölümle rMaliye ve İktisat olarak görülmektedir. Açıköğretim bölüm tercihi yapan arkadaşların istatistikleri dikkate almalarını öneririm.

 

 

11 Yorum

  1. mrb ben sosyal hizmetlere tercih yaptım ama harçları görünce şimdi emin olamıyorum ek tercih yapabilirmiyim acil yardımcı olursanız

  2. Yarın İstanbulun ünlü Moda Tasarımcılarının ürünlerini hazırlık N ve Merkez iktisat binasından alabilirsiniz

  3. Bartın Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi İktisat Bölümü 3.sınıf öğrencileri ve Öğretim Üyesi Yrd….

  4. Kitap okuma ve makale yazmaya ara verip MEF Univ isletme, iktisat ve uluslararasi iliskilere hoca alimlarina zaman ayirmam gerek.

  5. Ben bu sene üniversiteye baslicam SDÜ.üniversitesi iktisadi kazandım 4 yillik sizce okumaliyim mi is bulma sansim var mi ? Çevredeki kişiler issiz çok iyi değil diyorlar bende çok üzülüyorum ilk girişim bu YGS yeni mezun oldum liseden seneye kadar tekrar hazirlansam okul puanin kesilecek size ne yapmaliyim ?

    1. OPkuyacağınız bölüm hakkında interntte araştırma yapın, forumlardaki yorumları okuyun, iş imkanlarını araştırın, ders listelerine bakın ve bu bölümü okursanız okurken mutlu olacakmısınız, mezun olunca yapacağınız işte mutlu olabilirmisiniz buna karar verip ona göre kayıt olup olmamaya karar verin bence. Önemli olan yanlış bölüm seçmişim dememek, Önemli olan iyiki bu bölümde okumuşum diyebilmek. Tabii zaman neyi gösterir bilinmez. Kararı verecek olan yine sizsiniz, ama bunun içinde araştırmanız gerekli.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Captcha loading...

Başa dön tuşu