Erzurum Atatürk Üniversitesi Ata-Aöf Sınavları Hangi İllerde Yapılıyor??

Erzurum Atatürk Üniversitesi Ata-Aöf Sınavları Hangi İllerde Yapılıyor??

Erzurum Atatürk Üniversitesi Ata-Aöf açıköğretim bölümlerinin öğrencileri güz ve bahar dönemi olmak üzere iki ayrı dönemde eğitim görmek ve her bir dönemde; ara sınav ve final sınavı ayrıca bütünleme sınavı olmaktadırlar. Her dönem Ara sınavlarına internetten online olarak LMS sistemi ile, Finallere ve bütünleme sınavlarına ise öğrenci yoğunluğuna göre 42 farklı şehirde yüz yüze test şeklinde yapılmaktadır. Sınavların daha fazla ilde yapılabilmesi için gerekli olan çalışmalar yürütülmektedir. Sınavlara hazırlık için dersler internet üzerinden veya Kardelen TV yayını aracılığı ile gerçekleştirilmektedir.

Ara Sınavlar


ATA Aöf’de ara sınavlarını LMS (Öğrenim yönetim Sistemi – Learning Management System) üzerinden online olarak gerçekleştirmektedir. Bu sınav, dönem sonu not ortalamasını %20 oranında etkilemektedir. Öğrenciler kullanıcı adı ve şifreleriyle sisteme giriş yaptıktan sonra ilgili bağlantıları kullanarak sınava katılabilmektedir. 20 sorudan oluşan bu sınavda her sorunun doğru cevabı 5 puan değerindedir. Öğrenci, Resim 2’de gösterilen “Sınavı Bitir” düğmesini kullanarak sınavını tamamlar. Daha sonra notları otomatik olarak sistem tarafından hesaplanır. Sınav saatinden 24 saat sonra da notlar öğrencilere ilan edilir.  Ara sınava katılmak için izlenecek adımları görüntülemek için tıklayınız.

Online Ara Sınav Soru Örneği

Yarıyıl Sonu Sınavı


Fakültemizde yarıyıl sonu sınavları, öğrenci yoğunluğuna göre belirlenen il sınav merkezlerinde yüz yüze gerçekleştirilmektedir. Yarıyıl sonu sınavları dönem sonu not ortalamasını %80 oranında etkilemektedir.

Bütünleme Sınavı


Bütünleme sınavı da yarıyıl sonu sınavı gibi il sınav merkezlerinde yüz yüze gerçekleştirilmektedir. Bu sınavdan alınan puan yarıyıl sonu sınavı puanının yerine geçer ve dönem sonu not ortalamasını %80 oranında etkiler.

 

SINAVLARIN YAPILDIĞI MERKEZLERİN LİSTESİ;

1 Adana 35 Kahramanmaraş
2 Adıyaman 36 Karabük
3 Afyonkarahisar 37 Kars
4 Ağrı 38 Kastamonu
5 Amasya 39 Kayseri
6 Ankara 40 Kocaeli
7 Antalya 41 Konya
8 Artvin 42 Kütahya
9 Aydın 43 Malatya
10 Balıkesir 44 Manisa
11 Batman 45 Mardin
12 Bingöl 46 Mersin
13 Bitlis 47 Muğla
14 Bolu 48 Muş
15 Bursa 49 Nevşehir
16 Çanakkale 50 Niğde
17 Çorum 51 Ordu
18 Denizli 52 Osmaniye
19 Diyarbakır 53 Rize
20 Düzce 54 Sakarya
21 Elazığ 55 Samsun
22 Erzincan 56 Siirt
23 Erzurum 57 Sivas
24 Eskişehir 58 Şanlıurfa
25 Gaziantep 59 Şırnak
26 Giresun 60 Tekirdağ
27 Gümüşhane 61 Tokat
28 Hakkâri 62 Trabzon
29 Hatay 63 Van
30 Iğdır 64 Yalova
31 Isparta 65 Yozgat
32 İstanbul(Anadolu Yakası) 66 Zonguldak
33 İstanbul (Avrupa Yakası) 67 Bakü
34 İzmir

Değerlendirme Sistemi (Bağıl Değerlendirme Sistemi)


Bağıl Değerlendirme Sistemi (BDS); Öğrencinin başarı durumunun, birlikte ders aldığı diğer öğrencilerle beraber belirlendiği sistemdir. Bu değerlendirmede; dersi alan öğrencilerin yarıyıl/yıl içi ve yarıyıl/yılsonu sınavlarından aldıkları puanların istatistiksel sonuçları dikkate alınır. Bağıl değerlendirme bir başarı ölçme sistemi değil ölçme sonucunda elde edilen notları değerlendirme yöntemidir. Ölçme, öğrencilerin sınavlarda sorulan soruları hangi oranda doğru yanıtladıklarını (100 veya herhangi bir birim üzerinden) oransal olarak saptama ile ilgili işlemleri kapsar.

Ata Aöf Kayıt Tarihleri ve İşlemleri. ÖĞRENMEK İÇİN TIKLAYIN

Ata Aöf Kayıt Evrakları Nelerdir. ÖĞRENMEK İÇİN TIKLAYIN

Ata Aöf Harç Ücretleri ne Kadardır. ÖĞRENMEK İÇİN TIKLAYIN

 

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Captcha loading...

Başa dön tuşu