Aöf Sınavları İle İlgili İpuçları ve Test Çözme Teknikleri

  Aöf Sınavları İle İlgili  İpuçları  ve Test Çözme Teknikleri

Anadolu Üniversitesi aöf açıköğretim sınavlarında oldukça işinize yarayacak test çözme teknikleri ve doğru cevap bulma yöntemini aşağıya ekliyoruz arkadaşlar. Sınavlarda hepinize başarılar diliyoruz.  Sınavlar hayatımızın bir parçası haline geldi. Bazılarımız bu sınavları zorlanarak da olsa geçerken, bazıları maalesef başarısız olmaktadır. Bu başarısızlığın nedeni bize gore, kesinlikle “yöntem eksikliğidir.” Eğer “doğru yöntem” bulunursa başarı peşinden gelecektir. – AÖF sınav sorularını “test çözme teknikleri”ne uygun çözünüz.. – Önce sadece % 100 bildiğinize emin olduğunuz şıkkı işaretleyiniz. – Geri kalan cevaplanmamış soruların hepsinde; işaretlediğiniz şıklardan en az hangi şık işaretlenmiş ise o şıkkı işaretleyiniz

Gireceğiniz AÖF sınavları test teknikleri kullanılarak hazırlanmış bir sınavdır.

– “Bilimsel test hazırlama teknikleri”ne göre soruların doğru cevapları belirli ölçüde birbirine yakın olmak zorundadır. Yani 20 soruluk bir sınavda her seçenekten ( A, B, C, D, E şıklarından ) ortalama 4 ya da buna yakın sayıda doğru cevap bulunur. Bu dağılım bazı seçeneklerde 3’e kadar inebilir, bazıları ise 5’e kadar çıkabilir. Yani ortalamadan 2 seçenek sapma olabilir. – Bu sonuçlardan hareketle, eğer kesin olarak bildiğiniz 12 soruyu işaretleyip kalan soruları hiç okumadan en az işaretlenmiş olduğunuz seçeneği işaretlerseniz, en az işaretleme sayısına bağlı olarak birkaç tane daha doğru cevabı bulma şansınız olacaktır. – Mesela 20 soruluk sınavda çözerek işaretlediğiniz soruların şıklara dağılımı şu şekilde olsun: 3 A, 4 B, 3 C, 2 D, 4 E. Bu cevaplarınız doğru ise, geriye kalan soruları en az işaretlediğiniz seçeneği işaretleyebilirsiniz. Bilerek işaretlediğiniz bu 16 sorunun tamamı doğru ise 80 alırsınız. Cevabını vermediğiniz soruları en az hangi şıktan işaretlediyseniz ondan başlayarak işaretlerseniz bunlardada doğru cevapları yakalama ihtimaliniz %50’dir. Bu da size ilave olarak en az 10 puan daha kazandıracak ve sınav notunuz 90’a yükselecektir. – 20 sorunun sorulduğu Matematik sınavından 7 soruyu doğru yaparak geçebilir misiniz? Eğer yukarıda anlattığımız yöntemi uygularsanız, evet geçebilirsiniz. 7 soruyu doğru cevapladığınızdan eminsiniz ve mesela, işaretlediğiniz şıkların dağılım sayıları da şöyle ise; 1 A, 2 B, 2 C 2 D ve 0 E olsun. Soruların doğru cevapları küçük sapmalarla birlikte yukarıda da belirtildiği gibi 4 A, 4 B, 4 C, 4 D, 4 E şeklinde bir dağılım gösterecektir. Boş bıraktığınız seçenekleri 4’er tane olacak şekilde işaretlerseniz 4–5 adet daha doğru cevabınız olacaktır ki bu da size yaklaşık fazladan 20-25 puan daha kazandıracaktır. Bu durumda 35 alacağınız bir sınavdan 55–60 arası bir not alabileceksiniz.

  • 2012-2013 Güz Dönemi Ara Sınav Sonuçlarının Bir Kısmı. Listeyi İncelersek %95 Oranında Her Şıktan Eşit Sayıda Doğru Cevap Olduğunu Görürüz…
    Aöf Sınavları Doğru cevap Ortalaması
    Aöf Sınavları Doğru cevap Ortalaması

    KISACA ŞU SINAVDA 20 SORU VARSA VE 5 TANE DE ŞIK OLACAK A,B,C,D,E DİYEREKTEN … 20/5=4 –>YANİ O DERSİN SORULARININ CEVAPLARI 4 TANE A ,4 TANE B , 4 TANE C ,4 TANE D ,4 TANE E OLACAKTIR. Hiç birşey bilmiyorsanız bile bu cevaplandırma yöntemine dikkat ederek ( Sallarken Her Şıktan Eşit Sayıda Sallarsanız ) 40-50 hatta 60 bile almanız uzak bir ihtimal değildir. SINAVDA ÖNCE KESİN BİLDİKLERİNİZİ YAPIP SINAV SONU EMİN OLMADIĞINIZ SORULARI ŞIKLARI SAYARAK EN AZ İŞARETLEDİĞİNİZ ŞIKTAN BAŞLAYARAK EŞİT ŞEKİLDE OLMASINI SAĞLAYIN. CEVABA İŞARETLEYİN .. Test çözme teknikleriyle ilgili vereceğiniz ipuçları soruları zorlanmadan çözmenize yardımcı olacaktır. Soru çözme teknikleri için ipuçları şunlardır.

 

Aöf Test Çözme Teknikleri

  – Soruyu çok fazla okuyarak zihninizi karıştırmayın. Testi hazırlayan kişinin ne demek istediğini düşünüp durmayın. Cevabınızı ayrıntıya indirip yanlış yola gitmeyin. – Ana kelimelerin altını çizin. – İki cevap da birbirine benziyorsa, cevap, büyük ihtimalle ikisi de değildir.                        – İki şık birbirinin zıttıysa, bunlardan biri doğrudur. – Yanlış olduğuna kesin emin olmadıkça, ilk tahminde bulunduğunuz cevabı değiştirmeyin. – Negatif sorulara ve size yönlendirecek soru sözcüklerine dikkat edin. – Eğer şıkların içinde hepsi, her zaman ve hiçbiri veya boş gibi cevaplar varsa genellikle yanlıştırlar. – Bazen, çoğunlukla,bazıları gibi şıklar da çoğunlukla doğrudurlar. – Doğru cevabı bilmiyorsanız, yanlışları bulmaya çalışın. – Kelimelerin anlamını bilmeden bir seçeneği elemeyin. – Cevapları okuyun. Aldanmamaya dikkat edin.Soruyu hazırlayan, ilk şıkkı neredeyse doğru cevap diye gösterip diğer cevapları okumadan onu işaretlemenizi isteyebilir. – Aynı dersin cevaplarını cevap kağıdına aynı anda geçirin. Bu, zaman kazanmanızı sağlayacaktır. – Çoğunlukla uzun ve karışık gibi gözüken cevaplar genellikle doğrudur. – Özellikle çok basit ve doğru gibi görünen seçeneklere şüphe ile yaklaşın. – Bir soruyu ilk okudugunuzda zor geliyorsa vazgeçmeye kalkışmayın. Soruya başka bir açıdan bakın, kendi kelimelerinizle cümleleri yeniden kurun.

71 Yorum

  1. bilgileriniz çok faydalı olacak çok tesekkürler.. herzaman paylasmanızı rica ediyoruz..

  2. Bu sene dikey geçişle çalışma ekonomisine geçtim bu hafta sonu olan sınavlar için nerelere calışmam gerekiyor? Bazı arkadaslar 4.üniteye kadar diyor doğru mudur? Bir de her ünite sonunda testler var onları çözsek yeterli olur mu?

  3. Arkadaşlar uzun zamandır sınava girmiyorum..yanlış doğruyu götürüyor muydu?? Teşekkürler

  4. son sınıftayım vede tek dersim var ingilizce.kredili sistemde nasıl olacak dersi geçmem içinsınavlarda kaç almam gerekir .yardımlarınıza şimdiden teşekkür ederim

      1. merhabalar geçen yıl çan eğrisi sistemi uygulanmaktaydı peki bu yıl çan eğrisi uygulanacak mı ?

  5. Final Sınavının Yüzdeleri Nelerdir ? İlk 4 Üniteden Yüzde Kaç Soru Son 4 Üniteden Yüzde Kaç Soru Gelecek Bu Oranları söylerseniz Sevinirim Şimdiden Teşekkürler.

  6. bu sene dikey geçişle kamu yönetimi okuyorum finallerde kitabın tamamından mı sorumluyuz acele cevap yazarsanız boşuna konu çalışmamış olurum 🙂

  7. önceki sınavda bu taktiği kullandım ve başarılı oldu gerçekten doğru teşekkürler

  8. merhaba şimdi bu anlattığınız yöntemde bir yeri anlamadım hane demişsiniz ya en az olan şıktan başlayarak boş bıraktıklarınızı cevaplayın diye mesela 8 tane boşum olsa ben bu yöntemle yapmaya karar versem hepsini de en az yaptığım soru şıkkına göre mi yapacağım örneğin(2A,3B,4C,5D,6E cevap olarak en az olan 2a’ mi işaretleyeceğim bütün kalan sorular da )cevap verirseniz sevnirim

  9. müdür sen anlatmışsın da hiç bir şey bilmiyordum 30 35 aldım bu yöntemle biraz ders çalışsam ortalığı dağıtırdım her halde bu sistem çok güzel:):)

  10. arkadaşlar mesela EEaynı şık oluyor yanı aslında tam anlamadım işaretlesem iyi olur ama:( biraz daha ayrıntılı cevap verirse

  11. maliye bölümüne gidiyorum daha 1. sunıftayım bahar döneminde ilk sınavlardan kaç konudan somluyuz

  12. Ben bu yıl maliye bölümü dikey geçiş yaptım sınavlar hankında hiç bir bilgim yok ve ayrıca bahar dönemi 4-5 mayıstaki yapılacak sınavlarda kaç ünitede sorumluyuz.yardımcı olurmusunuz teşekkürler..

    1. Ara sınavlarda kitaplarınızdaki ünitelerin yarısından, final sınavlarında tamamından sorumluusnuz. Sınavlar test usulü yapılmaktadır, her ders için 20 soru sorulmaktadır, yanlışlar doğruları götürmemektedir.

  13. admin açıköğretimde istediğimiz bölüm ve ünüversiteye gidebiliyormuyuz istediğimiz mesleği seçebiliyormuyuz

  14. Merhabalar
    Ben bu yil aof isletme fakultesi 1.sinif ogrenclslylm.ilk sinavlar kasimda yapilacak sanirim yani bu ara sınav oluyor kitabin tamamindan mi sorumluyuz yoksa belli bir unite sayisi varmi..yardimci olursaniz sevinirim:)

    1. ilk ara sınav aralıkta, size verilen kitapta 8 ünite var ilk sınavda ilk dört üniteden ikinci sınav ocakta 4-8 üniteden sorunlusunuz.

  15. merhaba ben maliye bölümü 1. sınıfım 3. sınıfın derslerinde almanca ingilizce ve fransızca dil dersleri var bunların hepsinden sorumlu mu olucaz? şimdiden bilginiz için teşekkürler…

  16. Merhaba ben adalet meslek yüksek okulu açk ögretm fakültesi 1. Snf öğrencisiyim 1. Dönem için iki tane mi sınava giriliyor? Ve bu sınavlarda kaçıncı ünitelere kadar sorumluyum ayrıca 2. Dönem için ayrı bir kitap mı verilcek cevap verirseniz sevinirim.

  17. öyle saçma şey mi olur arkadaşım ? senin mantığınla 20 soru 5 şık her şıktan 4 tane olsun diyorsun.bazı sınavlarda 10 tane a şıkkı çıkıyor niye insanları yanlış yapmaya yönlendiriyorsun? arkadaşlar size şukadar söyleyeyim bu aöf çalışmadan bitmez.benim ilk sene notlarım yerlerdeydi sonra hırs yapıp çalışmaya başladım ve 70 dan aşağı notum yoktu ve 3.sınfı full AA larak geçtim. yapacağınız tek şey planlı bir şekilde çalışmak.size tavsiyem murat yayınlarının aöf yardımcı kitabını almanızdır.ve yazarak çalışın daha etkili oluyor.yardımcı kitao tek başına yeterli değildir aöf kitabını kesinlik le okumanız gerekiyor ve arkasındaki alıştırma sorularınıda çözmeyi ihmal etmeyin.adam gibi çalıştıktan sonra yapamayacağınız hiç bir şey yok emin olun.şurada sınavdan taktikle yöntemle nasıl geçerim diye zaman kaybedeceğinize oturun çalışın iyi notlarla okulunuzu bitirin.

    1. Kardeş onlarda, Yöntem diyo zaten yani alternatif, Seçenek. Birde orda yazmışsınız “neymiş, …yayınları daha iyiymiş” eğer, reklam yapmaksa istediğin bence yanlış. Çünkü insan noktadan, virgülden takar bilşeye, “yok kardeşim, ben ahmet, Mehmet yayınından almıyom, kamil Yayınları’ndan istiyom” der. Bu kez, adamın ekmeğinden edersin.

  18. super yontem bu yöntemi hangi sınavda uyguladıysam işaretledigim şıkkın 2 katı net getirdi tane bilerek işaretlediysem 20 tane dogru kazandım nekadar cok bilerek cevapladıgınız soru varsa şans o kadar yükseliyor -on numara yöntem teşekkürler

  19. ben ilhiyat 1. okuyomda sınıfı geçtiğimi nasıl anlayacagım .tlfona mesaj gelirmi .tek dersim varmı nasıl öğreneceğim

    1. ogrenci.anadolu.edu.tr adresinden Türkiye linkine tıklayıp TC kimlik numaranız ve şifreniz ile ders listenize ve geçip geçmediğinize bakabilirsiniz.

  20. Benim anlamadığım cumartesi günü sınava gireceğim yeri zor bela bulmaya çalışırken pazar günü içinde tamammen bir günü mü feda etmem gereken her iki günde tamammen farklı yerlerde sınava girmek kadar büyük bir saçmalık olamaz.Bütün bir günüm sınava giriş yerini bulmakla geçecek ya bu nasıl adalet e insaf. Hem çalışıyorum hafta sonu sınava hazırlanyım drken tüm hafta sonum bu yerleri bulabilmek ile geçecek adalet istiyorum ve
    bu saçma düzenlemeye son verilsin lütfen.

  21. Taktik gerçekten doğru. Vizede uygulamadım ama finalde kesinlikle kaçmaz. Ayrıca admin gerçekten çok teşekkür ederim bilgilerin için. 🙂

  22. Vizeye çalışmıştım kötü not alarak şoklandım , vizeye ise çalışmıycam , son dört gün yardımcıdan bakıcam , yahu yazık çalışdığım saatlere , oohh şimdi ise kızıma atkı ördüm, vakit ayırdığın bir işin sonucunu görmek güzel , fakat aöf için bunu söyliyemiycem:((((

  23. hakikaten iyice okudum.çok mantıklı…ilk sınavda uygulamaya çalışıp fayda olup olmayacağını göreceğim. umuyorum ki faydalı olacaktır..

  24. benim merak ettiğim birşey var bu yukarıda anlatılan yöntemde ne demek isteniyor. ona göre hareket edeceğim de o yüzden.

  25. Tek dersim var 35 aldim bana yardimci olacak arkadas yokmu finansal tablolar analizi bu dersi nasil verebilirim

    1. Ders çalışacaksınız, eğer anlamıyorum diyorsanız internetten dersin videolarını izleyeceksiniz, çıkmış sorulardanda biraz çözüp soru tiplerine aşina olacaksınız.

  26. arkadaşlar ortalamaya göre geçti ama ders notum ortalama 1.59 nasıl oluyor geçtim mi tekrar alacakmıyım.tşk.

    1. Bir koşullu geçmek var, birde ortalamaya göre. Koşullu geçmede Genel Not Ortalaman bir önceki dönem 2,0’ın üzerindedir ama bu dönem 2,0’ın altına düşmüştür. Sana bir hak verilir denir ki bak kardeşim, Gel sen bu dönem iyi çalış ve genel not ortalamanı 2,0’ın üzerine çıkar bizde senin CD,DC,DD olan derslerinden geçmiş sayalım. Yok çıkaramazsan kusura bakma o derslerden de seni bırakırız.
      Ortalamaya göre geçti ise; Genel Not Ortalaması 2,0’ın üzerinde ise ( Dönem Not Ortalaması Burada Önemli Değil) CD,Dc,DD olan derslerinden otomatik geçmiş olur. FF olan dersi var ise koşullu koşulsuz ortalaması ne olursa olsun kalır.

      1. adminn ya benim bu sene son şansım geçemezsem eğer bitti ne yapmam gerekiyor geçmem için bende çocuklar oluncada zor oluyor çalışmam ne yapabilirim geçmem için 🙁

    2. özellikle tek ders sınavı aynı yılın final sınavının birebir aynısını soruyorlar azıcık merak edinde araştırın. diğer derslerdede aynı çıkmış sınavları araştırın geçen seneleri kontrol edin bakın sormuşlarmı. birde batı evrupa ve azerbaycan sınavlarında da aynılarını sordular özellikle almanca aynı çıktı hem ara hemde final az merak edip araştırın. 11 ders aldım 11 inide geçtim 🙂

    1. Acaba nasıl yaptiniz karışık mı sağladınız yoksa hepsini ardısık mı yazdiniz iki tane arapçam var geçmem gerekiyor :/

      1. Ben sallasam tutmaz gibi geliyo inşallah bu yöntem işe yarar da arapçalardan kurtulurum biran önce

  27. Mrhba bn bisi sorcktm da hani tum cevplar esit olmali ya matematk icn mesela birden dorde kadr a besten dokuza kadr b gbi mi ypalim yoksa karisik olarak rstgele mi cvplari birbirne estleyelm mesela bir sekiz oniki ve ondokuz a gbi mi fkri opan yrdm etsn lutfen

    1. İlk anlattığınız gibi ardışık olmasına gerek yok, istediğiniz şekilde yapabilirsiniz. Bildiklerinizi yaptıktan sonra şıkları sayıp, en az sayıda işaretlemiş olduğunuz şıkkı bulun ve cevabını bilmediğiniz soruların cevaplarını bu şık yapın.

    2. İlk bahsettiğiniz şekildeki gibi ardışık olmasına gerek yok, bildiğiniz soruları cevaplayın, işaretlediğiniz seçenekleri sayın, en az hangi seçeneği işaretlediyseniz, kalan soruların cevaplarını bu seçenekle doldurun.

  28. Cok tsk ederm admin matematik temelim hic yok bu sinavda matematigi komple sallayarak boyle yapcam esit olarak cvplycm hpsni napiym

  29. Merhaba…

    Şimdi dönem sonu sınavında tüm ünitelerden sorumluyuz ya… Hah iste ara sınavda sorumlu olduğumuz ilk 4 üniteden dönem sonunda kaç soru gelir dersiniz? 3? 4? :/

  30. Mrhba bn matematk sinavnda ne yazldysa uyguladm ama 15 puan aldm malesf o dersi nasl vericem blmiorm ya temelmde yok kafam almio ya

  31. 2015-2016 güz dönemi sınavında mat1 belirtildiği şekilde her secenekten 4 er doğru çıktı ama diğer derslerde tam 4 er cevap yok ama bunu yeni öğrendim matematik zayıf15 aldım en azindan 30-40 alirdim bilseydim diger dersler iyi soru cozmeden bile 50-75 aralığında hepsi bakalim nolcak

    1. Arkadaşlar bazı derslerden (örn:İstatistik) çıkan soruların çeşitleri belli, geçmiş yıllara ait batı Avrupa ve Azerbaycan soruları ile türkiyede çıkan sorularında çıktılarını alın, derslerden hangi konuların çıktığı az çok belli o konulara ağırlık verin. Mesela istatistik 2’den dönem sonunda sadece kesikli değişken ve rassal değişkenler sorulmuş yıllarca bende sadece onlara baktım ve yine aynen çıktı 🙂 bilginize..

  32. ingilizce 2 dersinden sürekli kalıyorum. karınca yazısı gibi geliyor bana. ne yapmam lazım. çıkmış soruların faydası olurmu.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Captcha loading...

Başa dön tuşu